Comfortex

Ergonomiska kuddar, dynor och madrasser

Comfortex är vårt eget varumärke med produkter som vi utvecklat själva. Sortimentet växer ständigt med hjälpmedel som ger bättre kroppshållning i sittande och liggande ställning.

Ni finner här följande ergonomiska hjälpmedel.

Comfortex NeckRest – Sektionsbyggda huvudkuddar med anpassningsbar höjd
Comfortex NightRest – Sektionsbyggda madrasser med mjukare mittdel
Comfortex Kildynor – Kilformade sittdynor som ger en aktiv hållning med svank
Comfortex Förhöjningsdynor – Sittdynor som fråmst underlättar vid uppresning från låga stolar

Om Comfortex NeckRest och NightRest

Värk i olika kroppsdelar kan bero på något så onödigt som att du sover på en madrass eller kudde som inte ger rätt stöd för kroppens olika delar. Med en modern, ergonomisk sektionstillverkad madrass och huvudkudde får man rätt förutsättningar att förebygga eller bli av med sina besvär. Och om man tränar blir följden dessutom ett bättre träningsresultat som en ren bonus.

Så här tänkte vi när vi utvecklade Comfortex NightRest och NeckRest.
Problemen med vanliga kuddar och madrasser:

  • Det vanligaste felet är att många sover på en för mjuk madrass och huvudkudde och tror att det är rätt bara för det känns skönt för stunden när man lägger sig ner. Sen kanske det inte känns lika skönt när man vaknar upp stel och med värk i rygg, nacke och leder.
  • Vanliga madrasser har samma stoppning över madrassens hela yta och tar därför inte hänsyn till att vi behöver olika stöd för olika kroppsdelar. Det gäller framförallt vid liggande på rygg och på sidan som man oftast gör. Detta skapar problem för ryggraden som får onödiga vinklar vilket snedbelastar diskarna mellan ryggkotorna med utdragen värk som följd.
  • Vi är alla olika tunga och belastar därför madrassen i olika utsträckning.
    Därför krävs det några varianter av madrasser med olika hårdheter på stoppningen.
  • En bra madrass ska kunna erbjuda ett justerbart och löstagbart stöd för svanken.
  • Och en bra huvudkudde ska kunna justeras i höjd och anpassas efter användarens behov
  • Det sista är, varför ska en madrass eller kudde bara ge en typ av liggkänsla, när den har två sidor?

Dessa faktorer var de utgångspunkter vi hade när vi började utveckla våra sektionstillverkade madrasser och kuddar och därför krävdes det ett ett nytänkande om hur ergonomiska madrasser ska vara utformade.
Comfortex NightRest madrasserna och NeckRest Huvudkudde löser problemen med individuell anpassningsbarhet bland annat för att de är sektionstillverkade. Att de är sektionstillverkade betyder att stoppningen är tillverkad i sektioner där mittpartiet ger ett mjukare stöd än sidopartierna. Och detta ger unika fördelar just pga att dessa
är anpassningsbara och tar hänsyn till att huvudet eller kroppen behöver olika stöd i rygg- och sidliggande.

Både NeckRest och NightRest är moderna 100% helsyntet kuddar och madrasser. De är tillverkade en speciell blandning av High Resilience Polyeter, som håller formen bättre än vanlig Polyeter. Och tack vare överdraget i Cool Max-freshFX, som bland annat används i sportkläder, håller sig madrassen och kudden sval och fräsch. Överdragen har dessutom blixtlås vilket gör att de kan maskintvättas vid behov. Allt kombinerat ger god natt sömn som din kropp kommer att tacka dig för under många år.
Det som gör våra ergonomiska kuddar och madrasser unika är att de alltid har en inbyggd anpassningsbarhet för att passa flera typer av personer. Och dessutom bygger man då in variationsmöjligheter för användaren. Det är alltid en fördel att kunna variera sin kroppshållning och ha en kudde och madrass som man kan anpassa efter detta, och från den ena natten till den andra om man så önskar.