Företaget och produkterna

  • Tillverkare och distributör av ergonomisk utrustning
  • Förläggare av medicinsk litteratur

Egen tillverkning

Största delen av vårt sortiment av ergonomiska kuddar, dynor och madrasser tillverkas i vårt eget produktionsbolag, Scanergo OÜ, i Tallinn- Estland. Där utvecklar vi även ständigt nya ergonomiska hjälpmedel.
Från Scanergo OÜ levereras produkterna till våra kunder runt om i Europa.

Comfortex Kil- och Förhöjningsdynor

Comfortex är ett eget registrerat varumärke bestående av dynor, kuddar och madrasser.

I vårt nuvarande sortiment ingår:

  • Kildynor - ger en något framåtlutande sittställning vilket bidrar till en förbättrad hållning i sittande.
  • Förhöjningsdynor - används bl a för att en högre sittställning underlättar vid uppresning från stolar och fåtöljer. Även om ett mjukare sittunderlag önskas.
  • NeckRest Huvudkuddar - Ergonomiska huvudkuddar med sektioner för varierande hårdhet och med justerbar höjd.
  • NightRest Madrasser - Liggmadrasser med sektioner för varierande hårdhet. Madrasserna ger möjlighet till variation då de kan vändas och ge olika liggytor.
  • CarRest BilKudden - Ryggstöd speciellt anpassade för bilsäten

The Original McKenzie Nack- och Ländryggsstöd

Scanergo är bl a licenstillverkare för The McKenzie Institute International på Nya Zeeland. Sedan 1991 sköter vi tillverkning, information, marknadsföring, försäljning och distribution av The Original McKenzie Nack- och Ländryggsstöd i Norden.
Före år 2000 var företagets namn B E Tindemark HB.
Produkterna används av rygg- och nackpatienter för hållningskorrigering i förebyggande och behandlande syfte. The McKenzie Institute International har utvecklat en behandlingsform för rygg och nacke som allt fler sjukgymnaster världen över arbetar med. Institutet har en utbildningsplan för sjukgymnaster och läkare som arbetar med rygg- och nackbehandling. Utbildningen sker idag över hela världen och är bland annat i USA den behandlingsmetod som har flest aktörer.

Förläggare av medicinsk litteratur

Scanergo ab är även förläggare av McKenzie-metodens facklitteratur och egenbehandlingsböcker från Spinal Publications på Nya Zeeland som är förlag till The McKenzie Institute International. Egenbehandlingsböckerna är skrivna för att kunna läsas av patienter med tydliga instruktioner om hur man själv kan behandla sin rygg och nacke med övningar i behandlande och förebyggande syfte.
Böckerna innehåller även mycket information om varför man får ont och hur man själv kan förebygga dessa besvär.
Egenbehandlingsböckerna kan även läsas av sjukgymnaster och läkare som en introduktion i MDT/McKenzie-metoden som förstudie till metoden. Det ger en inblick i metoden innan man går vidare med facklitteraturen.

Hjälpmedel för ergonomiska datorarbetsplatser

I vårt sortiment ingår hjälpmedel som ger en ergonomisk arbetsställning vid datorarbete.
Produkterna är bl a Mini- och Kompakta tangentbord, centrerade pekdon som BarMouse och RollerMouse med tillhörande underarms- och handlovsstöd.
Samtliga hjälpmedel ger en förbättrad ergonomisk arbetsställning jämfört med traditionella standardprodukter.

Målgrupper

Våra kunder i Sverige är i främst Sjukgymnastmottagningar, Vårdcentraler, Läkarmottagningar och övriga Hälsokliniker och även butiker med sjukvårdsartiklar med försäljning till privatpersoner och företag.
Scanergos distribuerar även the Original McKenzie Nack- och Ländryggsstöd samt Comfortex Dynor, Kuddar och Madrasser till våra kunder i Danmark, Norge , Finland, Belgien, Holland och Tyskland.

Ladda ner företagspresentation här.

Scanergo AB
Solkraftsvägen 33
135 70 Stockholm
Sverige