Sektionsbyggd huvudkudde NeckRest 2.0

Precis som med madrasser sover många på en fluffig eller onödigt mjuk kudde och tror att det är bra bara för det känns skönt för stunden och när man lägger huvudet på den. Men en vanlig mjuk kudde har ofta för mycket stoppning i mitten vilket gör att man hamnar för högt med huvudet när man ligger på rygg, och för lågt när man ligger i sidoläge, där huvudet hamnar på sidan av kudden och där stoppningen är lägre. Och det är alltså tvärtemot hur det borde vara. Nackkotorna får då en vinkel i förhållande till ryggraden både i liggande på rygg och på sidan vilket i längden orsakar utdragna nackbesvär.
NeckRest stoppningen har en inbyggd mjuk nackrulle längs ena långsidanIndividuell inställning med rätt höjd som passar just dig
Du ligger stilla på din kudde många timmar varje natt och det är därför viktigt att nackkotorna får sådan rak och neutral position som möjlig i förhållande till ryggraden, både när du ligger på rygg och i sidliggande, och att kudden har just den höjd som passar din nacke.
Comfortex NeckRest Huvudkudde är uppbyggd i olika sektioner med en mjukare stoppning i mitten och hårdare stoppning i sidorna för att nacken ska hamna i rätt position oavsett hur du ligger. Dessutom har kudden en mjuk halvrulle på ena långsidan som ger ett svagt tryck mot nackkotorna. NeckRest går att anpassa i väldigt många varianter beroende på hur man placerar de medföljande iläggsskivorna. Det går alltid att hitta en variant som passar.
Det som får Neckrest att stå ut bland andra kuddar som påstås vara ergonomiska är insikten om att det inte finns någon universell formel för hur alla nackar fungerar. Det finns ingen One-Size-Fits-all-Huvudkudde. Men med Comfortex NeckRest kan du anpassa kudden i minst 50 olika inställningar. Det låter kanske orimligt men är möjligt då kudden har en assymmetrisk form och justerbar höjd med de 3 medföljande iläggsskivorna som i sin tur har olika tjocklek.
Eftersom alla behöver olika höjd på sin kudde kan NeckRest individanpassas och byggas på höjden i sex olika nivåer med en centimeters nivåskillnad genom att använda de tre iläggsskivorna. Man kan alltså få exakt den höjd man önskar.
Förutom höjdinställningen med iläggsskivorna kan du även vrida och vända på den asymmetriska kudden och placera illäggsskivorna i de antal och de positioner som passar just för dig. Inställningen görs innan man sätter på örngottet med hjälp av de 3 extra iläggsskivorna med olika höjd. Ett formsytt örngott medföljer. Man testar sig själv fram till den inställning och form som känns rätt. Sen har man möjlighet att ändra detta senare om man önskar för att få en naturlig variation.