Spara - 11%

Comfortex ChestRest

Ord pris: 505,00 SEK
450,00 SEK
(webbpris inkl moms) Du sparar: 55,00 SEK (11%)
Vikt: 0.45 kg per produkt
4040
+

Extra stöd för bröstryggen i bilsäten

Ett vanligt problem som personer under medellängd upplever i fordonssäten, är att huvudet får ett felaktigt stöd då det trycks framåt i en belastande vinkel för nacken. En som uppmärksammat detta är Eva Ekesbo, Fysioterapeut och Ergonom på Betahälsan i Lund. Eva arbetar bland annat med denna patientgrupp. Hon har utvecklat en enkel men effektiv lösning på problemet.
Problemet är att de flesta fordonssäten har ett nackstöd som är anpassad för personer över medellängd, ca 180cm. Är man kortare hamnar bakhuvudets utbuktning mot bilens nackstöd som ofta har en utbuktning som inte går att justera. Det gör att huvudet trycks framåt och nacken får en ogynnsam vinkel, s.k Gamnacke, som är skadlig på sikt.

ChestRest

Personer över medellängd drabbas inte av detta då bakhuvudets utbuktning hamnar strax ovanför nackstödets konvexa del och huvudet kan hållas upprätt.
ChestRest är en mjuk distansplatta som hängs över bilens ryggsstöd vilket gör att bröstryggen kommer framåt ett par centimeter och därmed hamnar huvudet i rätt position mot bilstolens nackstöd. Den kombineras med något av våra ordinarie svankstöd: Carrest, Bilkudden, Ländryggsstödet mini eller Svankstödet.