Spara - 13%

Comfortex Kildyna 33 x 33 x 6 cm

Ord pris: 340,00 SEK
295,00 SEK
(webbpris inkl moms) Du sparar: 45,00 SEK (13%)
Vikt: 0.70 kg per produkt
3706
+

Comfortex KildynaKildynor ger aktiv hållning i sittande ställning

Kildynans bakkant är högre vilket ger en större vinkel i höftleden jämfört med sittande på ett plant underlag. Det gör att muskulaturen kring ryggraden aktiveras för att ryggen ska behålla sin naturliga S-form på samma sätt som i stående ställning. Därmed får man ett sittande med bibehållen svank i ländryggen vilket gör att ryggbesvär kan förebyggas. Sittande under långa perioder underlättas med en mer bekväm och korrekt hållning.

Format:
Art.nr: 3706 - 33x33x6/2 cm
Art.nr: 3708 - 33x33x8/2 cm

Innerkudden består av regenererad Polyeter.

Överdraget är avtagbart och tillverkat av Manchester i 100% bomull som kan maskintvättas. Samtliga storlekar är försedda med bärhandtag.

Ländryggsstöd eller Kildyna – när ska man välja vilken?

The original Mckenzie SuperRoll®

Att sitta med ett stöd i svanken alternativt sitta på en kilformad dyna ger båda ett sittande med bibehållen svank. Skillnaden mellan dessa två hjälpmedel är att Ländryggsstöd ger en passiv hållningskorrigering för ländryggen, alltså att ländryggen pressas framåt utan att ryggens muskler aktiveras. Man sitter då mer avslappnat vilket kan vara att föredra vid redan uppkommen ryggvärk.

KilDyna

Sittande på en Kildyna gör att ryggens muskulatur aktiveras genom en statisk muskelansträngning som ger bibehållen svank på samma sätt som vid stående ställning. En Kildyna kan därför vara att föredra för att förebygga ryggbesvär för en frisk rygg då man bibehåller svanken i sittande ställning på samma sätt som i stående ställning där ryggens muskler är aktiverade.